0
contact 0743.174.169 contact@gradinastea.ro
mobile menu

Retete

Alături de legume găsiți în coș și câte o propunere de rețetă pornind de la unul din ingredientele din coș:

Dovleac gratinat la cuptor

Ingrediente pentru 4 porții:

·                     1,5 kg dovlecei

·                     400 g cascaval

·                     400 g smantana

·                     4 oua

·                     8 linguri pesmet

·                     10 g unt

·         sare si piper

·         200 gr. kiser (optional)

 

Mod de preparare:

1.    Curățăm de coaja dovlecilor și îi tăiem cuburi. Punem la foc o cratiță cu circa doi litrii de apă, adăugăm puțină sare și, atunci când apa începe să clocotească, punem cuburile de dovleac. Le lăsăm la fiert cinci minute (până se înmoaie puțin), apoi le scurgem foarte bine de apă.

2.    Ungem cu unt o tava (sau un vas de jena) si o tapetam cu pesmet (aproximatv doua linguri). Apoi punem în tavă cuburile de dovlec fierte și peste acestea presaram uniform pesmetul rămas

 

3.    Opțional putem adăuga kiser-ul tăiat bucățele, pe care le presărăm în tavă.

4.    Într-un alt vas, spargem ouăle, adăugăm smântăna și 200 g cașcaval dat prin răzătoare în prealabil. Condimentăm compoziția pentru gratinat cu sare și piper după gust, amestecăm bine și apoi o turnăm peste cuburile de dovleac din tavă.


5.    Pornim cuptorul și îl lăsăm să se încingă bine setând apoi cuptorul la foc mediu, 175-180 grade C.Introducem tava cu dovlecei și după aproximativ 25 de minute, scoatem tava, presărăm repede restul de cascaval și o reintroducem în cuptor.

6.    Mâncarea este gata după alte 15 – 20 minute când cașcavalul de deasupra este rumenit.

 

Poftă bună !

Logo Asociatia stea